Sanski Most: Penzioneri zasukali rukave i očistili svoje selo

USK

Sanski Most: Penzioneri zasukali rukave i očistili svoje selo

Objavljeno na dan 28.10.2019 - 12:24 | Izvor: USKinfo.ba | nezavisne.com


Penzioneri u selu Hrustovo, koje je udaljeno desetak kilometara od Sanskog Mosta, organizovali su tokom vikenda veliku akciju čišćenja i uređenja svoga mjesta.

Tokom akcije očistili su od velikih količina smeća obale rijeke Sanice, koja ovuda protiče, te ofarbali i ogradu mosta kojim se ulazi u selo. Također, uklonili su gusto rastinje na nekoliko lokaliteta i očistili neka od mjesta koja su ranije bila omiljene lokacije za druženje mještana. Organizator ove akcije Hamza Kukavica kaže kako su penzioneri na ovaj način željeli pokazati da nisu za staro gvožđe, a neophodna sredstva prikupili su sami.

"Želimo biti korisni našoj maloj zajednici, a na ideju o akciji došli smo spontano. Poslužilo nas je lijepo vrijeme, izašli smo iz kuća, lijepo se družili i uradili dobar posao. Na ovome nećemo stati i već planiramo neke buduće aktivnosti", kazao je Kukavica.

Inače, ovo sansko selo je poznato po tome što veliki broj mještana živi i radi u inostranstvu, i to najviše u Švajcarskoj, Njemačkoj i Sloveniji, a ekonomske migracije su se čak i pojačale u proteklih nekoliko godina, zbog čega veliki broj mladih odlazi tražeći bolju životnu egzistenciju. Zbog toga, tokom najvećeg dijela godine, u selu borave mahom mještani u starijoj životnoj dobi.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!