Sanski Most: Profesori zasijali 30 hektara

Srednja poljoprivredna škola

Sanski Most: Profesori zasijali 30 hektara

Objavljeno na dan 23.04.2020 - 10:27 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Zaposlenici Srednje poljoprivredne škole "Sanus futurum" skoro 30 hektara zemljišta, koje je u njihovom vlasništvu, zasijali su različitim poljoprivrednim kulturama. Direktor Senad Tičević kaže kako je ovo njihov odgovor na aktuelnu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa.

- Odlučili smo cjelokupno poljoprivredno zemljište koje se nalazi u krugu našeg ekonomskog dobra, staviti u funkciju poljoprivredne proizvodnje i zasijati ga različitim kulturama. Organizirali smo sve naše uposlenike i dali se na posao - kazao je Tičević.

Ističe kako su već obavili sjetvu nekoliko različitih povrtlarskih kultura, a okončali su i sjetvu krompira kao nadominantnije kulture na površini od dvadeset hektara, a planiraju posijati i kukuruz. Od Općine su za sjetvu dobili 10.000 maraka.

- U trenutnim vanrednim okolnostima poljoprivredna proizvodnja ima važnu ulogu i trebala bi biti okosnica razvoja i oporavka naše ekonomije. Zbog toga je bitno iskoristiti sve obradive površine i u što većem obimu obaviti proljetnu sjetvu - naglašava Tičević.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!