Sanski Most: Srndać zalutao u grad, uhvaćen uz puno muke

USK

Sanski Most: Srndać zalutao u grad, uhvaćen uz puno muke

Objavljeno na dan 23.07.2019 - 11:28 | Izvor: USKinfo.ba | nezavisne.com


Neobičan događaj zbio se juče u sanskom naselju Lolin sokak, gdje su mještani prijavili kako se u njihovim dvorištima nalazi mladi srndać, nakon čega su na lice mjesta upućeni lovočuvari Lovačkog društva "Sana".

Oni su uz pomoć mještana uz puno muke i truda uspjeli uhvatiti životinju, koja je nakon toga odvezena na lokalitet Mrežnica i puštena, i to u dijelu lovišta gdje je na snazi zabrana lova.

Prema riječima Mesuda Aganovića, sekretara pomenutog društva, prava je nepoznanica kako se srndać obreo usred naseljenog mjesta, a mještani kažu kako je preskočio nekoliko visokih dvorišnih ograda prije nego što je uhvaćen.

"Ovo je zaista neobičan slučaj i nikada ranije nije zabilježeno nešto slično. Srndaći su plašljive životinje i u širokom luku zaobilaze gradska područja. Pretpostavljamo kako su ga progonili psi ili neki drugi predatori, pa je dospio u grad s obližnjih brda", kazao je Aganović.

Prema njegovim riječima, upravo uzgoju ove plemenite divljači posvećuju posebnu pažnju, pa je lov na srndaća dozvoljen samo jednom godišnje, a tokom lova moguće je odstrijeliti samo određen broj primjeraka ove divljači.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!