Sarajevo dobilo podršku da s Barcelonom organizuje Zimske olimpijske igre 2030.

ZAJEDNIČKI NASTUP

Sarajevo dobilo podršku da s Barcelonom organizuje Zimske olimpijske igre 2030.

Objavljeno na dan 06.10.2021 - 16:53 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Grad Sarajevo je dobio podršku za zajednički nastup Barcelone i glavnog grada Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama 2030. godine, kao i za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću za potrebe održavanja takmičenja.

Odluka je donesena danas u Ljubljani na sesiji s evropskim olimpijskim komitetima, a u organizaciji Olimpijskog komiteta Slovenije koji slavi 30 godina svog postojanja.

"Olimpijski komiteti grupe zemalja Centralne i Istočne Evrope na čelu s predsjednikom grupe Andrzej Krasnicki, koji je istovremeno i predsjednik poljskog olimpijskog komiteta, su dali punu podršku ideji zajedničkog nastupa", potvrdila je gradonačlenica Sarajeva Benjamina Karić.

Predsjednici olimpijskih komiteta zemalja iz regije poput Makedonije, Albanije, Kosova i Slovenije su podržali ideju zajedničkog nastupa, kao i opravdanosti rekonstrukcije bob staze, obzirom da bi je njihove reprezentacije koristile za svoje treninge, a što bi uveliko olakšalo i pripreme za takmičenja."Njenom rekonstrukcijom, bila bi to jedina bob staza u regionu. Naš rad i nastojanja sve su bliža konačnom cilju", poručila je Karić.

Podsjetimo, Zimske olimpijske igre 2030. godine će se organizovati u gradu kojeg odredi Međunarodni olinpisjki komitet (MOK). Organizator će biti poznat na 139. zasjedanju MOK-a u Pekingu 2020. godine ili na 140. zasjedanju MOK-a u Mumbaiju 2023. godine.

Kandidati su Vancouver (Kanada), Sapporo (Japan), Salt Lake City (SAD) te Barcelona-Pirineji (Španija, Andora, Francuska).
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!