Sarajevska policija kod Hadžića pronašla 224 migranta, prebačeni u prihvatni centar

VIŠEDNEVNA AKCIJA

Sarajevska policija kod Hadžića pronašla 224 migranta, prebačeni u prihvatni centar

Objavljeno na dan 18.07.2019 - 07:31 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


 

Sarajevska policija i Služba za poslove sa strancima u posljednja dva dana provodi akciju pronalaska i smještaja ilegalnih migranata u okolini Sarajeva.

Tako su danas u vremenskom periodu od 11:00 do 14:00 sati, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i Službe za poslove sa strancima nastavili su provođenje mjera i radnji u skladu s Operativnim planom donesenim od strane direktora Službe za poslove sa strancima i policijskog komesara Uprave policije.

U toku akcije, na dvije lokacije na području općine Hadžići su pronađena 224 migranta i prevezeni u Terenski ured za poslove sa strancima koji se nalazi u krugu Prihvatnog imigracionog centra Ušivak, radi preduzimanja daljih mjera i radnji od strane inspektora Službe za poslove sa strancima.

Tokom jučerašnjeg dana u ulici Valtera Perića, općina Centar, pronađeno je 8 migranata koji su smješteni u Prihvatni centar Ušivak.

Zajedničko provođenja mjera i radnji ima za cilj sprečavanje i sankcionisanje svih oblika nezakonitog ponašanja migranata, njihovog smještaja kao i drugih aktivnosti vezanih za migrante, s obzirom da njihov nekontrolisan priliv, boravak na otvorenom i na javnom prostoru kao i improvizovanim smještajnim kapacitetima a koji nisu predviđeni za tu namjenu, naročito u urbanom području grada Sarajeva, može uticati na narušavanje sigurnosnog stanja u Sarajevu i stvaranje rizika od zaraznih bolesti.

Akcija se nastavlja i u narednom periodu.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!