Sarajevski taksista izbacio dijete s autizmom iz vozila zbog vriska

GRAĐANI OGORČENI

Sarajevski taksista izbacio dijete s autizmom iz vozila zbog vriska

Objavljeno na dan 01.06.2019 - 22:03 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Majka autističnog dječaka Zlatiborka Popov-Momčinović, inače sociologinja i profesorica na Univerzitetu Istočno Sarajevo oglasila se na društvenim mrežama ukazujući na sramotan čin jednog sarajevskog taksiste koji je nju i njenog sina, dijete s autizmom, izbacio iz vozila.

Njen status uzburkao je javnost na društvenim mrežama koja je oštro reagovala na ovaj slučaj diskriminacije. Napisala je kako je po ulasku u vozilo kazala taksisti kako je njen sin autističan. Status prenosimo u cijelosti:

"Taksisto šta Vas je to moje dijete uvrijedilo, šta je uradilo? Ono je dijete bez broja, još jedno od nebrojenih djeteta s autizmom i teškoćama kojima se prava rado i olako krše, a Vi bar imate broj i licencu, a on je izgleda nema. 

Kad smo ušli u Vaše cijenjeno vozilo, rekla sam da je dijete s autizmom. Žao mi je ako ga Vas je njegov vrisak poremetio u vožnji, a Vi ste profesionalac i do ovog susreta s Vama nisam nikad doživjela, ovakvo poniženje! Naprotiv, nailazila sam na razumijevanje i hvala tim nebrojenim profesionalcima i očevima. 

Susretala sam se sa divnim taksistima koji su govorili imam i ja dijete, ne brinite, gospođo! Bila je špica i Vi ste pravom i eto s mojim razumijevanjem nervozni, a zar nismo svi nervozni. Na Vašu preglasnu novokomponovanu glasnu muziku se nisam žalila. Da li Vam je moje dijete oštetilo auto ili slično, malo je lupilo o prozor Vašeg auta, pa da ga izbacite na vjetru a oblaci se spuštali nisko s prijetnjom još jednog pljuska! Ali ovaj pljusak poniženja neću nikad zaboraviti, a nadam se ni drugi sugrađani i sugrađanke. Vožnja prekinuta je plaćena i dok ste po džepovima tražili marku kusur, i čekali podobne mušterije a već su bili na proširenju, nadam se eto da Vam se isplatilo i da će Vam se isplatiti!".

Kontkatirali smo nadležne iz firme kojoj ovaj taksista pripada, ali nisu odgovorali na naše pozive.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!