Sarajlije krše samoizolaciju: Od 511 kontrolisanih, 39 nije nađeno na adresi!

MUP KS

Sarajlije krše samoizolaciju: Od 511 kontrolisanih, 39 nije nađeno na adresi!

Objavljeno na dan 20.03.2020 - 12:00 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


 

Od 511 građana Sarajeva kojima je izrečena mjera obavezne samoizolacije, policija na adresi nije pronašla njih 39, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Postupajući po zahtjevima nadležnih inspekcijskih organa, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su izvršili su ukupno 511 kontrola poštivanja izrečenih mjera izolacije.

- Od navedenog broja, u 39 slučajeva lica kojima je izrečena navedena mjera nisu zatečena na adresi, o čemu su odmah obaviješteni nadležni inspekcijski organi, radi preduzimanja daljih mjera i radnji iz svoje nadležnosti. 

Apelujemo na sve građane da se strogo pridržavaju naloženih mjera nadležnih organa u vezi sa pandemijom virusa COVID-19, pogotovo oni građani kojima su izdata rješenja inspekcijskih organa u vezi s izrečenim mjerama izolacije - kazao je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i dalje će, pored redovnih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, nastaviti kontinuirane aktivnosti na provođenju mjera nadležnih organa i institucija u vezi s proglašenim stanjem nesreće, dodao je Hadžiabdić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!