Šarović: Migrantska kriza eskalira, a vlast nema rješenja i bavi se sama sobom

Predsjednik SDS-a

Šarović: Migrantska kriza eskalira, a vlast nema rješenja i bavi se sama sobom

Objavljeno na dan 30.08.2020 - 09:45 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Migrantska kriza u Bosni i Hercegovini eskalira i prijeti da stanje u nekim gradovima učini haotičnim i bezbjedonosno vrlo rizičnim, izjavio je danas predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović.

"SNSD i njegovi lideri otkako su ušli u vlast na državnom nivou nemaju nikavo rješenje za tešku migrantsku krizu. Pokazali su se po ovom pitanju potpuno nesposobnim za preduzimanje kvalitetnih rješenja i ništa ne rade osim što se po ovom pitanju 'svađaju' sa svojim partnerima u vlasti", kazao je Šarović.

Istovremeno, podsjeća da, dok je ministar u Vijeću ministara BiH bio Dragan Mektić, za njegovog mandata i mandata drugih ministara iz SDS-a i PDP-a, maksimalan broj migranata koji je evidentiran u zemlji, uključujući i 2019. godinu, nikada nije prelazio broj od 4.500, a da je trenutno u Bosni i Hercegovini više od 12.000 migranata.

Nadalje upozorava "da je tendencija da će ova brojka vrlo brzo dostići 20.000, što će stanje po ovom pitanju učiniti dramatičnim“.

"Migranska kliza eskalira, a vlast nema nikavo rješenje. Umjesto realnim i stvarnim krizama i problemima bave se izmišljenim krizama i smišljenim 'prepucavanjima', a ustvari najviše se bave sami sobom", ističe Šarović.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!