Šarović ponovio: Nepotrebna je sjednica NSRS-a, nećemo podržati Dodika

"INTERES NIJE UGROŽEN"

Šarović ponovio: Nepotrebna je sjednica NSRS-a, nećemo podržati Dodika

Objavljeno na dan 07.09.2020 - 10:14 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik SDS-a Mirko Šarović smatra da Memorandumom CIK-a BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme nije ugrožen vitalni nacionalni interes i ponovio je da ova politička partija neće podržati odluku o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika prema kojoj je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma veoma štetna po vitalne interese RS-a.

"Potpuno je nepotrebno zakazivanje posebne sjednice u vezi s ovim memorandumom koji nema ni status međunarodnog sporazuma", rekao je Šarović na konferenciji za novinare u Banjoj Luci uoči početka posebne sjednice entitetskog parlamenta o ovom pitanju.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Miladin Stanić smatra da nema potrebe za posebnom sjednicom.

Narodna skupština razmotrit će danas na posebnoj sjednici Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika prema kojem je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK-a BiH i Međunarodne Fondacije za izborne sisteme veoma štetna po vitalne interese RS-a.

Posebnu sjednicu Narodne skupštine zatražio je Dodik koji je odluku o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK-a BiH i Međunarodne Fondacije za izborne sisteme, usvojenu bez konsenzusa 27. augusta na sjednici Predsjedništva BiH, proglasio veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!