Šarović žestoko napao Dodika i najavio tužbu

BiH

Šarović žestoko napao Dodika i najavio tužbu

Objavljeno na dan 12.03.2020 - 09:47 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik prvi je prekršio zaključke Narodne Skupštine Republike Srpske glasanjem u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, ali to nije jedini slučaj kada su članovi SNSD-a, kada je to njima odgovaralo, dizali ruku i glasali, poručio je predsjednik SDS-a i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Mirko Šarović.

"Čovjek je patološki slučaj i najveća prijetnja opstanku Republike Srpske. On je u izdaju krenuo davno, a najveća koju je učinio i koju je pokušao da zataška i sakrije je uvođenje Republike Srpske u NATO. On je ključni izdajnik koji je preko cijelog naroda, svojim potpisom, uveo BiH i RS u NATO i pogazio zaključke Narodne skupštine RS. Zbog ovoga ali mnogo toga drugog, ovaj čovjek mora otići sa političke scene, kako bi Republika Srpska bila spašena od potpune propasti", kazao je Šarović.

On je istakao da je interesantno zašto Milorad Dodik toliko "pjeni i histeriše" u vezi sa odlukom Parlamenta BiH.

"Pa valjda je on u koaliciji sa SDA, ili možda nije?! Zašto se SDS-u i PDP-u obraća oko članova CIK-a? Zašto se ne obrati koalicinim partnerima? Noćašnja medijska hajka i isprane priče o izdajnicima samo su dokaz panike zbog gubitka važne poluge njihove vladavine", zaključio je prvi čovjek SDS-a, te dodao:

"Javnost mora da zna da je bilo nužno donijeti odluku o izboru novih članova CIK-a, kako bi spriječili Dodika da bezobzirno krade izbornu volju građana, a što u kontinuitetu radi već godinama. Uz to, članovima CIK-a odavno je istekao mandat".

Ovo je, naveo je Šarović, pobjeda demokratije.

"Kradljivci konačno više neće moći da kradu. Došlo je vrijeme da ih spriječimo u tome. A što se teških, noćas izgovoreni kleveta tiče, Dodik će uskoro odgovarati na sudu. Ovo je pobjeda demokratije, a za Dodika šok i zemljotres", poručio je Šarović, saopšteno je iz SDS.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!