Sastali se Plenković i Čović, ni riječi o Aluminiju

VLADA HRVATSKE

Sastali se Plenković i Čović, ni riječi o Aluminiju

Objavljeno na dan 19.07.2019 - 07:08 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je u četvrtak u Banskim dvorima predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Razgovarali su o odnosima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, a važnim su ocijenili otvorenu komunikaciju i rješavanje svih otvorenih pitanja u duhu dobrosusjedskih odnosa, objavljeno je na službenim stranicama Vlade RH.

Čović je upoznao predsjednika Vlade RH o preprekama, ali i nužnosti hitnog formiranja vlasti na svim nivoim, posebno Vijeća ministara BiH.

Ocijenio je kako su legitimni predstavnici Hrvata u BiH spremni na saradnju, uz izmjene Izbornog zakona kao jedinog mogućeg načina kojim bi se osigurali i zaštitili ustavnost i demokratičnost izbornog procesa, uz uvažavanje načela konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim nivoima.
Predsjednik hrvatske vlade još jednom je iskazao punu podršku Bosni i Hercegovini u provedbi reformi usmjerenih na približavanje članstvu u Evropskoj uniji.

Posebno važnim istaknuo je poštivanje ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH, a posebno Hrvata kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda, navodi se u objavi.

U saopćenju nije bilo ni riječi o problemima u Aluminiju, iako je i Hrvatska suvlasnik u ovoj mostarskoj kompaniji.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!