Sastanak sa predstavnicima BH-gasa: Gasifikacija jedan od projekata od interesa za USK

USK

Sastanak sa predstavnicima BH-gasa: Gasifikacija jedan od projekata od interesa za USK

Objavljeno na dan 21.03.2019 - 09:32 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić sa ministrom privrede Nijazom Kadirićem razgovarao je danas u Bihaću sa predstavnicima kompanije BH-gas, Sarajevo, na čelu sa direktorom Jasminom Salkićem.

Riječ je o nastavku razgovoru o pokretnju aktivnosti koje bi vodile realizaciji projekta gasifikcije Unsko-sanskog kantona, a kojeg su već predstavnici Vlade USK delegirali ovoj kompaniji .

BH –gas, kazao je direktor Salkić, u razgovoru sa premijerom Ružnićem i ministrom Kadirićem, podržava intenziviranje aktivnosti s ciljem realizacije projekata razvoja gasne mreže na području Unsko-sanskog kantona, tim prije što Okvirna energetska strategija Bosne i Hercegovine do 2035., iz augusta 2018. godine predviđa realizaciju projekata: Zapadna interkonekcija BiH i Hrvatska, izgradnja transportnog gasovoda na pravcu Tržac – Cazin –Bosanska Krupa – Sanski Most – Ključ sa odvojcima za Bihać i Veliku Kladušu, Bužim i Bosanski Petrovac.

- Skupština Unsko-sanskog kantona je još u augustu 2009. godine usvojila Predinvesticionu studiju gasifikacije kantona. Nažalost, od tada se projekat nije spominjao unatoč značaju koji bi imao za ovo područje. Vlada Kantona, kroz Ministarstvo privrede, istražila je i pripremila prijedlog projekta koji će Unsko-sanski kanton predstaviti Vladi F BiH i tražiti odršku da se krene u realizaciju, kazao je premijer Ružnić.

Sa saglasnošću Vlade F BiH moglo bi se ići u potpisivanje pisma namjere i prve konkretne aktivnosti u projektu gasifikacije Unsko-Sanskog kantona.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!