Marketing USKinfo.ba
Sastanak u Ministarstvu za pitanja boraca Vlade F BiH

SARAJEVO

Sastanak u Ministarstvu za pitanja boraca Vlade F BiH

Objavljeno na dan 13.09.2017 - 14:58 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno - oslobodilačkoga rata Salko Bukvarević razgovarao je jučer, u Sarajevu, sa predstavnicima Unsko - Sanskog kantona. U ime Unsko-sanskog kantona sastanku su bili prisutnu: Esad Bašagić, predsjednik Odbora za BIZ u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Dževad Malkoč, ministar za boračka pitanja Vlade USK, Sabit Lipović, šef službe BIZ-a Cazin, Ćazim Motoruga, predstavnik Saveza RVI Federacije BiH i Nurfet Memić, član upravnog odbora RVI Cazin.

Na sastanku je posebna pažnja posvećena temi rješavanja predmeta revizije kod kojih su pokrenuti upravni sporovi pred Vrhovnim sudom Federacije BiH, a koji su ranije zbog određenih nepravilnosti u procesu revizije izvedeni iz prava, a najviše ih je iz općine Cazin.

Federalni ministar će u skladu sa svojim nadležnostima u suradnji sa Vrhovnim sudom Federacije BiH, insistirati da se upravni sporovi rješavaju brže, uz poštovanje redoslijeda kako su pokrenuti, dogovoreno je na sastanku.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!