Marketing USKinfo.ba
Sattler će sutra uručiti visoko kvalitetne respiratore i rendgen aparate za medicinske ustanove u BiH

FINANSIRALA EU

Sattler će sutra uručiti visoko kvalitetne respiratore i rendgen aparate za medicinske ustanove u BiH

Objavljeno na dan 21.05.2020 - 10:33 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, ambasador Johann Sattler sutra će u Sarajevu, uručiti medicinsku opremu namijenjenu medicinskim ustanovama u BiH koju je finansirala EU.

Oprema je nabavljena u skladu sa standardima EU za javne nabavke i uključuje visoko kvalitetne respiratore, rendgen aparate i ostalu zaštitnu medicinsku opremu. Respiratori su proizvedeni u EU (Švedska), a radi se o savremenim respiratorima namijenjenim za intenzivnu njegu i anesteziju.

Nabavku opreme je finansirala Evropska unija u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa (COVID-19) kojeg provodi UNDP BiH.

Pozivamo sve medije da proprate isporuku opreme koja će biti upriličena u prostorijama BKM-Šped-a u Sarajevu (Rajlovačka cesta 14b) sa početkom u 10:00 sati. Isporuci opreme će prisustvovati ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić i rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera.

Evropska unija je za hitne medicinske potrebe BiH u odgovoru na COVID-19 do sada izdvojila ukupno sedam miliona eura, što uključuje nabavku respiratora, EKG aparata, rendgen i ultrazvuk aparata te znatne količine zaštitne medicinske opreme. Isporuka zaštitne medicinske opreme medicinskim ustanovama širom BiH je počela već krajem marta i nastaviće se.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!