Savez logoraša odgovorio Dačiću: Koščice Bošnjaka stoljećima će vas podsjećati na genocid

REAKCIJA NA IZJAVE

Savez logoraša odgovorio Dačiću: Koščice Bošnjaka stoljećima će vas podsjećati na genocid

Objavljeno na dan 23.06.2019 - 13:13 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nakon posljednje izjave ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića, kojom je minimizirao i doveo u pitanje uopće postojanje logora u BiH tokom agresije, reagirali su iz Saveza logoraša BiH.

Savez logoraša u Bosni i Hercegovini ne samo da najstrožije osuđuje javne istupe srbijanskih državnika i novinara već i izražava opštu nevjericu kakva se to patologija laži razvija i širi medju njima, navodi se u saopćenju Saveza.

"Ministre Dačiću i svi ostali, stotine srpskih logora koji su formirani za vrijeme agresije i izvršenja genocida u Bosni i Hercegovini nisu formirali pojedinci. Formirao ih je izopačeni sistem, isti onaj koji je danas samo prefarbao masku svoje izopačenosti nekim drugim nijansama, a čija je osnovna svrha postojanja da ljudima poput vas otvori vrata stoljetnog umijeća krivotorenja, brisanja, poricanja i izmišljanja. Vaše izjave i uvrede su prevazišle sve nivoe vrhunske propagande, one se mogu mjeriti poređenjem vas sa svim onim što civilizovani ljudi nisu", poručuju iz Saveza logoraša BiH.

U saopćenju se poručuje i "posljednju fazu izvršenja zločina i genocida provodite tako vješto da biste trebali dobiti i Pulitzerovu, i Nobelovu i sve druge nagrade. Uništavanje Bosne i Hercegovine i sjemena njenog naroda od strane vašeg sistema osudio je cijeli svijet.

"U vašim logorima, koji su kao biljke poslije kiše nicali, nisu se 'čuvali zatvorenici', u njima ste mučili, silovali, ubijali, klali; svakoga dana, sata...ne birajući - fetuse,novorođenčad, djecu, žene, starce... U vašim logorima pozirao je sami đavo, a ne civili koji stoje iza bodljikave žice. Snimci iz Omarske koje navodite, prikazuju ono ';najmanje' od zla koje ste nanijeli ljudima koje ste tu držali zatočenima. A kada vam je ono najsvijetlija tačka Omarske i kada se divite ubilačkim tretmanima koje ste provodili, kada vrijeđate ljudska bića koja ste pretvorili u kosture i nazivate ih cirkusantima, mi vas javno pozivamo da pogledate hiljade sati priznanja i izjava poslušnika vašeg sistema o tome šta su, kome i na koje sve načine radili narodu Bosne i Hercegovine za vrijeme agresije na njenu suverenost. Gospodine, i svi ostali, lažima i poricanjem možda možete ubijediti pojedinca da niste počinili genocid, ali uvijek će vas koščice Bošnjaka koje izbijaju iz masovnih grobnica, još stoljećima podsjećati šta ste uradili, a vi ćete znati da trebate i morate još više, bolje i ljepše lagati", navodi se u saopćenju. 

Dodaje se: "Ako mislite da ćete nas opet uspavati i da ćete nas ponovo klati - budite sigurni da više nećete nikada, jer smo izvukli pouke i naučili da se zla nikada nećete odreći. Neka vas je stid za sve generacije koje ste iskorijenili, za uvrede onima koji su se izvukli iz vaših kandži i za sve generacije koje tek dolaze", poručuju iz Saveza logoraša BiH.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!