Savezna policija Njemačke Graničnoj policiji BiH donirala opremu vrijednu 400 hiljada KM

VELIKA DONACIJA

Savezna policija Njemačke Graničnoj policiji BiH donirala opremu vrijednu 400 hiljada KM

Objavljeno na dan 23.02.2021 - 15:04 | Izvor: USKinfo.ba |


Direktor Granične policije BiH Zoran Galić i oficir za vezu Savezne policije Njemačke dr. Florian Wedekind, 23. februara 2021. godine u sjedištu Granične policije BiH, potpisali su Sporazum o donaciji između Granične policije BiH i Saveznog ministarstva za unutarnje poslove, izgradnju i zajednicu SR Njemačke.

Savezna policija Njemačke je donirala vrijednu opremu Graničnoj policiji BiH, kao što su taktičke rukavice i zaštitna odijela. Donirana oprema je u vrijednosti oko 400 000 KM, a bit će raspoređena u jedinice Granične policije BiH za podršku i kontrolu.

Direktor Galić je istaknuo da Savezna policija Njemačke kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH. „Prijateljska zemlja Njemačka prati naš rad i djelovanje od samog osnivanja ove policijske agencije i kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH, kroz razne donacije i specijalističke obuke policijskih službenika. 


Naši policajci svakodnevno su izloženi pritiscima i opasnostima, a nova vrijedna donacija Savezne policije Njemačke uveliko će im pomoći u učinkovitijoj zaštiti državne granice i u borbi protiv svakog oblika kriminaliteta i suzbijanja nezakonitih migracija. 

Ovim putem zahvaljujem još jedanput Saveznoj policiji Njemačkoj i časniku za vezu dr. Florianu Wedekindu na vrijednoj donaciji“, izjavio je ravnatelj Galić.

Oficir za vezu Wedekind je najavio da će i u idućem razdoblju biti partneri Graničnoj policiji BiH i podržavati daljnji razvoj ove policijske agencije te zahvalio ravnatelju Galiću na uspješnoj suradnji.

Dosad su realizirane brojne aktivnosti uz podršku Savezne policije Njemačke te donirane različite vrste opreme s ciljem operativnog jačanja Granične policije, a samim time povećanja opće i sigurnosti na granici.

Foto:GP BiH
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!