Saznajte na kojim putevima su u toku radovi

STANJE NA PUTEVIMA

Saznajte na kojim putevima su u toku radovi

Objavljeno na dan 26.06.2020 - 08:01 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo pojedine dionice uz rijeke: Bosnu, Vrbas, Lašvu i Spreču, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radovi na rekonstrukciji raskrsnice danas se izvode na magistralnom putu Cazin -Velika Kladuša u mjestu Krakača, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Putnička vozila preusmjeravaju se lokalnom cestom Skokovi - Pećigrad, dok se teretna vozila preusmjeravaju na dionicu Ćoralići – Tržac - Velika Kladuša.

Saobraćaj je obustavljen zbog radova u tunelima Ormanica, na magistralnom putu Srebrenik - Orašje i Vinac, na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf. Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica - Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik - Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo - Semizovac (preko Ljubine), kao i na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila (kroz tunel Vranduk) od 5 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo - Sarajevo.

Na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje (u mjestu Tulje), svaki dan osim nedjelje, od 8 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac – Berkovići – Bileća - Trebinje.

Zbog asfaltiranja regionalnog puta Tuzla – Dokanj – Šibošnica - Čelić, danas od 8 do 18 sati se obustavlja saobraćaj. Alternativni pravac za smjer iz Tuzle prema Čeliću je Dokanj – Breške – Obodnica – Previle - Čelić, a iz pravca Čelića alternativa je Šibošnica - Humci Previle - Tuzla.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Svi koji ulaze u Hrvatsku iz BiH idu u 14-dnevnu samoizolaciju. Za tranzit kroz HR nema ove obaveze. Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR test akreditovane laboratorije iz BiH star maksimalno 48 sati. Za vrijeme važenja ove mjere, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prelaza Hum i Metaljka. Granični prelaz Deleuša - Vraćenovići, od ranije je zatvoren zbog radova.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!