SBB održao press: Ništa od smjene Vlade, neće sa Laburistima ali...

VLADA USK

SBB održao press: Ništa od smjene Vlade, neće sa Laburistima ali...

Objavljeno na dan 08.10.2019 - 10:28 | Izvor: USKinfo.ba |


Savez za bolju budućnost USK održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su medijima saopćili da neće ići u rušenje Vlade USK. To konkretno znači da SBB USK neće ispoštovati dogovor koji ova stranka ima sa SDA i DF-om na federalnom nivou.

Kako kaže Agan Bunić, predsjedavajući Skupštine USK-a, takav dogovor nije moguće provesti u USK, jer se kao četvrti partner nameće Laburistička stranka koju vodi Fikret Abdić, presuđeni ratni zločinac, što je za SBB neprihvatljivo. Zadovoljni smo odnosom unutar postojeće koalicije, ali ako donesu potpise bez Laburističke stranke, to znači da većina više ne postoji, kazao je Bunić za USKinfo.ba

Ova odluka ima podršku većine članstva. Poštujem stav viših organa, ali ne mogu prihvatiti da u novoj većini radimo sa ministrima i članovima Laburističke stranke, rekla je Ifeta Kadić, predsjednica Kluba SBB-a u Skupštini USK-a.

Uskoro opširnije u izjavama aktera.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!