Schumacher ima još samo jednu šansu

Živi kao biljka

Schumacher ima još samo jednu šansu

Objavljeno na dan 21.09.2017 - 19:06 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Slavni vozač Formule 1 Michael Schumacher već gotovo četiri godine živi kao biljka nakon što je u decembru 2013. godine teško pao na skijanju u francuskom Meribelu.
 
Njegova porodica pokušala je sve ne bi li se sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 što brže i bolje oporavio, no većeg napretka u Schumijevu liječenju nije bilo. Njegova supruga i njegovi najbliži ljudi ne žele godinama otkrivati nikakve detalje o njegovom stanju, no švedski list Expressen objavio je da će pokušati još jednu, najvjerovatnije zadnju operaciju, nakon koje će od Nijemca ljekari dići ruke.

Nakon najboljih svjetskih specijalista koji su posjećivali Schumachera u njegovoj kući u Švicarskoj, Michael bi uskoro trebao preseliti u Dallas, gdje će o njemu brinuti i pokušati ga spasiti dr. Julian Meeks, jedan od najcjenjenijih neurologa na svijetu, prenosi Index.hr.

- Imam puno iskustva s takvim pacijentima. Sumnjam da je neko u Evropi liječio više takvih pacijenata od mene - rekao je Meeks za njemački list Bravo koji ga je opisao kao jedinu osobu koja mu još može pomoći.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!