SDA: Dodikov postupak prema ambasadorici Njemačke je skandalozan i sramotan

ZLOUPOTRIJEBIO POZICIJU

SDA: Dodikov postupak prema ambasadorici Njemačke je skandalozan i sramotan

Objavljeno na dan 13.06.2019 - 11:38 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Postupak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika prema ambasadorici Njemačke Christiane Hohmann je skandalozan i sramotan, te ne odražava stav građana Bosne i Hercegovine prema Njemačkoj koja je prijateljska zemlja Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz SDA.

"Dodik ima obavezu predstavljati sve građane Bosne i Hercegovine, i nema pravo da svoje lične frustracije provodi zloupotrebljavajući funkciju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH nanoseći štetu poziciji i ugledu zemlje", piše u saopćenju ua javnost Stranke demokratske akcije (SDA). 

Iz SDA navode da ambasadorica Hohmann nijednim svojim postupkom nije iskazala nepoštivanje prema Bosni i Hercegovini, niti bilo kojem od njenih naroda, te je predsjedavajući Predsjedništva BiH dužan primiti je u skladu sa odgovornošću funkcije koju obnaša, i u duhu dobrih odnosa između Njemačke i Bosne i Hercegovine.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!