SDA i SDP čine većinu u OV Ključ - Musić i Draganović za USKinfo.ba komentarisali ovaj potez - A evo šta kaže Narod i Pravda

Općinsko vijeće Ključ

SDA i SDP čine većinu u OV Ključ - Musić i Draganović za USKinfo.ba komentarisali ovaj potez - A evo šta kaže Narod i Pravda

Objavljeno na dan 27.01.2021 - 14:23 | Izvor: USKinfo.ba |


Stranka demokratske akcije i Socijaldemokratska partija čine parlamentarnu većinu u Općinsko vijeću Ključ. Ove dvije stranke zajedno imaju trinaest mandata od ukupnih dvadeset i pet.

Ovaj potez za USKinfo.ba komentarisali su ispred općinskih organizacija  Jasmin Musić (SDA) i Mersad Draganović (SDP), ali i predsjednik Naroda i pravde Ključ, najveće opozicione partije i treće političke opcije po glasovima (pet mandata) na posljednjim lokalnim izborima, Azhar Sejarić. 

Kao prvo želio bih čestitati općinskom načelniku na novom mandatu i svim vijećnicima koji su osvojili mandat u Općinskom vijeću Ključ.


Također bih želio čestitati damama koje su izabrane u rukovodstvo Vijeća tj. Predsjedavajućoj profesorici Emini Velić i njenoj zamjenici magistrici psihologije Eldini Draganović i poželjeti im uspješan rad i mišljenja sam da je to jako lijep primjer gdje se damama daje prednost i na to smo jako ponosni., istakao je na početku zastupnik SDP-a u Skupštini USK-a iz Ključa, Mersad Draganović.

U Općini Ključ većinu je formirala SDA i SDP, većina koja će u narednom periodu donijeti jasne programske ciljeve za naredni mandatni period i po kojima će postupati, a koji će biti vezani za revidiranu strategiju Općine Ključ 2019-2023 . Ako neko želi praviti problem on će gledati da li je to SDA ili SDP,  ali sam mišljenja da ekipa koja je u sastavu ove većine nije opterećena bilo kakvim ličnim interesima i da će raditi za dobrobit grada i građana.


Pozivam i ostale parlamentarne stranke da se uključe u rad ove većine i daju svoj doprinos.

Zajedno u ovom procesu želim da uspijemo u misiji kako bi naša budućnost i budućnost našeg grada i jedine domovine Bosne i Hercegovine bila mnogo bolja i prosperitetnija, rekao je za USKinfo.ba zastupnik SDP-a u Skupštini USK-a, Mersad Draganović.

Povodom kreiranja ovog članka kontaktirali smo i predsjednika Naroda i pravde Ključ Azhara Sejarića. Sejarić je ostvario sjajan rezultat na lokalnim izborima sa općinskom organizacijom koju vodi, osvojivši čak pet mandata u Vijeću. Iako su prvi put izišli na lokalne izbore, oni su trenutno treća politička opcija u ovoj općini i najveća opoziciona partija. Evo kakav je stav Naroda i pravde Ključ kada je u pitanju formiranje parlamentarne većine u Vijeću.

Koalicija SDA-SDP je napravila većinu u Općinskom vijeću Ključ, ali još uvijek nismo vidjeli nikakav sporazum ili dokument koji bi i zvanično potvrdio tu koaliciju. Prošlo je više od 70 dana, a građani još uvijek čekaju odgovor i razloge ove koalicije koja je skoro sve nas, u najmanju ruku, iznenadila. Nadamo se da će nova većina svojim radom postaviti neke nove principe rada koje ćemo osjetiti svi mi.


Narod i Pravda nastavlja svoje djelovanje u opoziciji, ali bez obzira na to već uveliko radimo na određenim projektima koji bi trebali poboljšati život građanima općine Ključ, istakao je Sejarić.

Stav po ovom pitanju za USKinfo.ba iznio je Jasmin Musić, predsjednik SDA Ključ.

Foto: Facebook


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!