SDA: Nedopustivi pritisci MUP-a Kantona Sarajevo na Muju Aganovića

ZBOG POZIVA U POLICIJU

SDA: Nedopustivi pritisci MUP-a Kantona Sarajevo na Muju Aganovića

Objavljeno na dan 10.09.2019 - 10:58 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Stranka demokratske akcije osudila je nalog Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na temelju kojeg je predsjednik Saveza RVI paraplegičara Mujo Aganović bio pozvan na informativni razgovor u policijskoj stanici u Zenici.

"Ocjena MUP-a KS da je Aganovićevo izlaganje dovodilo u pitanje javni red i mir apsolutno ne stoji, u što se može uvjeriti svako ko pročita ili presluša Aganovićevu, u suštini, benignu kritiku Parade i njenih pokrovitelja. Nikakve prijetnje, najave nereda ili bilo čega sličnog nije bilo u Aganovićevim riječima, te je sramni pokušaj MUP-a KS da nasilnom interpretacijom od te izjave napravi «sigurnosni problem» jasna nedemokratska poruka vladajućih struktura u Kantonu Sarajevo političkim neistomišljenicima", saopćeno je iz SDA.

Želi se reći, kažu u SDA, da bi "svako ko se usudi kritikovati Paradu, održanu pod pokroviteljstvom Fortine i Konakovićeve vlade, mogao da dobije poziv na razgovor u policiji, što podsjeća na prakse zastrašivanja iz mračnih vremena verbalnog delikta".
"Mujo Aganović je pripadnik Armije Republike BiH, heroj koji je žrtvovao svoje zdravlje za ovu zemlju i svaka institucija ima obavezu da se prema njemu ophodi sa punim uvažavanjem. Tu obavezu u ovom slučaju MUP KS nije ispunio, zbog čega tražimo punu političku odgovornost Fortine i Konakovićeve vlade, te da upute javno izvinjenje Aganoviću", saopćili su iz SDA.

Kako smo objavili predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije Bosne i Hercegovine Mujo Aganović nakon poruke ambasadoru SAD-a Ericu Nelsonu jučer je pozvan informativni razgovor u Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!