SDA o reakcijama SDP-a Bihać: Razumijemo mi da je vama teško objasniti vašem malobrojnom članstvu ulogu ''privjeska''

Saopćenje za javnost

SDA o reakcijama SDP-a Bihać: Razumijemo mi da je vama teško objasniti vašem malobrojnom članstvu ulogu ''privjeska''

Objavljeno na dan 19.07.2019 - 11:04 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu USKinfo.ba stiglo je saopćenje za javnost SDA Bihać, a u vezi sa dešavanjima na sjednici Gradskog vijeća Bihać, kao i reakcijama SDP-a

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

Drugovi u bihaćkom SDP-u su toliko izgubljeni da su zaboravili šta je pozicija, a šta opozicija. Naime, na posljednjoj, ali i na brojnim drugim sjednicama Gradskog vijeća, nisu imali i uglavnom nemaju, podršku  svojih političkih partnera u ovom zakonodavnom tijelu.

Podsjećamo ih da su već tri godine u čvrstom partnerskom zagrljaju i da slijepo podržavaju sve materijale pa čak i one za koje i sami znaju da nisu dobri i da se donose radi nečijih privatnih interesa. Mijenjali su mišljenje od sjednice do sjednice, te su takvim postupcima od svojih partnera shvaćeni kao ''privjesak'' u bihaćkoj vlasti.

Moramo ih, također, podsjetiti na Sporazum koji su potpisali još prije tri godine sa svojim partnerima, iz kojeg ništa nije realizirano, osim postavljanja svojih kadrova u upravljačke strukture u gradskom vijeću, gradskoj upravi, javnim preduzećima i javnim ustanovama. Ukoliko su Sporazum zagubili ili zaboravili, voljni smo njima, ali i građanima Bihaća dostaviti jedan primjerak na uvid da bi mogli uraditi analizu ne/urađenog, ''a u skladu sa pompeznim obećanjima''.

Na pretprošloj sjednici Gradskog vijeća  aktuelna većina nije usvojila Izvještaji o radu i finansijskom poslovanju preduzeća na čijem čelu su direktori iz reda SDP-a. Odmah smo im dobronamjerno poručili da povuku svoje direktore sa tih pozicija jer nemaju podršku svojih partnera u vlasti te da na taj način sačuvaju dignitet svojih direktora i svoje partije, ukoliko on još uopšte i postoji.

Na nekoliko posljednjih sjednica Gradskog vijeća su doživjeli poniženja svojih pojedinaca, ali i Kluba u cjelini, te je postalo evidentno da u Gradskom vijeću Bihaća ne postoji parlamentarna većina. Nerijetki su primjeri da na zasjedanjima Gradskog vijeća pojedini vijećnici iz reda SDP-a predlažu populističke inicijative i aktivnosti koje najčešće nemaju nikakve veze sa stvarnim potrebama naših sugrađana, pa zbog toga budu odbijene i neprihvaćene od njihovih partnera u vlasti.

Nakon svega navedenog, mladi drugovi iz dezorijentiranog SDP-a nesvjesni odgovornosti koju imaju, s obzirom da su dio vlasti u Gradu Bihaću, se dosjete da za nefunkcionisanje većine u Gradskom vijeću Bihaća optuže i okrive opoziciju, odnosno SDA, što je presedan u demokratskom odlučivanju. Gospodo, mi vas podsjećamo da smo opozicija već tri godine, i da bez obzira na to nastavljamo punim kapacitetom raditi u cilju poboljšanja života naših sugrađana.

Razumijemo mi da je vama teško objasniti vašem malobrojnom članstvu ulogu ''privjeska'' u obnašanju vlasti u Bihaću i vašu inertnost u ispunjavanju predizbornih obećanja. GO SDA Bihaća poziva većinu u Gradskom vijeću Bihaća da se napokon uozbilji i da konačno preuzmu odgovornost za ovaj grad, te da prestanu ponižavati i obmanjivati  sugrađane naivnim populističkim inicijativama i pričama.

SDA nastavit će, kao i do sada, biti konstruktivna opozicija u Bihaću. Nudit ćemo dijalog i zajednička rješenja te  podržavati sve ono što bude u interesu naših sugrađana i za dobrobit našeg grada, navodi se u saopćenju.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!