Marketing USKinfo.ba
SDP Bihać: Pozivamo gradonačelnika Fazlića da sa svojim partnerima iz SDA prekine igrokaz oko nezakonite smjene

Saopćenje

SDP Bihać: Pozivamo gradonačelnika Fazlića da sa svojim partnerima iz SDA prekine igrokaz oko nezakonite smjene

Objavljeno na dan 20.05.2020 - 15:12 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu USKinfo.ba stiglo je saopćenje Socijaldemokratske partije BiH, Gradske organizacije Bihać, koje prenosimo u cjelosti.

POZIVAMO GRADONAČELNIKA ŠUHRETA FAZLIĆA DA ZAJEDNO SA SVOJIM PARTNERIMA IZ SDA, PREKINE IGROKAZ OKO NEZAKONITE I NEOSNOVANE SMJENE PREDSJEDAVAJUĆEG DAVORA ŽUPE, TE DA SE ŠTO PRIJE SA GRADSKIM VIJEĆNICIMA USVOJE OLAKŠICE PRIVREDNICIMA ZA NJIHOV BRŽI OPORAVAK, KAO I DA SE POMOGNE GRAĐANIMA KOJI SU U STANJU SOCIJALNE POTREBE!

SDP Bihać osuđuje namjere većine koju čine Pomak i SDA, da na narednoj sjednici Gradskog vijeća, izvrše smjenu trenutnog Predsjedavajućeg Gradskog vijeća Davora Župe! Svjedoci smo da takva namjera nije utemeljena na vjerodostojnim i relevantnim činjenicama, nije u skladu sa Poslovnikom o radu Gradskog vijeća i Ustava te grubo urušava vladavinu prava kojom se unosi pravilo argumenta političke snage i bahatosti, a ukida argument prava i pravne i političke dosljednosti.

Jedini istinski razlog i motiv za najavljenu smjenu je principijelan odnos u radu i vođenju sjednica Gradskog vijeća predsjedavajućeg Davora Župe, koji pripada građanskoj političkoj opciji i nije dio političke većine SDA-Pomak.

Dok „korona virus“ nastavlja urušavati ekonomiju i privredu u našoj zemlji pa tako i u našem Gradu trenutna većina u Gradskom vijeću Grada Bihaća, bez ikakvog opravdnog razloga odugovlači sa donošenjem hitnih mjera, kako bi se ublažile posljedice korona virusa po građane, privrednike i ugostitelje baveći se nedopuštenim predizbornim aktivnostima, obračuna sa političkom opozicijom!

Po drugi put apelujemo na odgovorno ponašanje svih relevantnih političkih faktora u Gradu Bihaću, te u tom smislu zahtjevamo sazivanje hitne sjednice Gradskog vijeća na kojoj je neophodno usvojiti mjere subvencija za pravna i fizička lica, regulisanja njihovih obaveza plaćanja naknada za privremeno korištenje javnih površina, zakupa poslovnih prostora, komunalnih naknada i komunalnih usluga, te znatno izdvajanje sredstava za socijalno ugrožene građane našeg Grada, stoji u saopćenju.

 

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!