SDP nakon kritike sarajevske Vlade: Ko o čemu, SDA o poštenju

OŠTRA REAKCIJA

SDP nakon kritike sarajevske Vlade: Ko o čemu, SDA o poštenju

Objavljeno na dan 04.07.2019 - 09:06 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Povodom konferencije za medije na kojoj je Asim Sarajlić kritikovao rad novih kantonalnih vlasti oglasio se i Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije BiH.

"Želimo se prije svega zahvaliti SDA što je pored velikog broja čestitih članova izabrala baš Sarajlića, protiv kojeg je podignuta optužnica za najteža kriminalna djela, da govori o aktivnostima novih vlasti. Upravo su ljudi kao što je on najbolja ilustracija onoga što je bilo i što bi u SDA željeli da se vrati. Sveopšti kriminal, bahato i kabadahijsko ponašanje, izvlačenje novca iz javnih preduzeća, skandali najvećih razmjera", saopćeno je iz SDP-a.

SDP navodi kako, da ima pravne države i da je pravosuđe nezavisno, Sarajlić ne bi imao mogućnost uopšte da se obrati javnosti niti bi obnašao bilo koju dužnost. 

"Najbolja ilustracija u kako neuređenoj državi živimo je ovaj slučaj gdje on sebi uzima za pravo da bilo kome drži bilo koje, a pogotovo ne moralne lekcije. SDP pozdravlja aktivnosti Vlade KS i kvalitetnu saradnju šest stranaka koje čine koaliciju koja se uspješno nosi sa svim izazovima i problemima nastalim dvadesetogodišnjom vladavinom SDA. Pozivamo da se ova partnerska saradnja nastavi na principima transparentnosti i isključivo u interesu građana Kantona Sarajevo", kaže se iz SDP-a.

na kraju saopćenja SDP je pozvao sve novoimenovane zvaničnike i menadžmente javnih preduzeća da transparentno i bez straha govore o tome šta su zatekli u svojim resorima i tužilaštvima proslijede sve informacije koje mogu dovesti do procesuiranja onih koji su odgovorni za devastaciju Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) analizirao je rad Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo u prvih šest mjeseci mandata. U analizi su iznesene žestoke kritike na rad vladajuće strukture u Kantonu Sarajevo.

Također, predsjednik KO SDA Asim Sarajlić obrušio se na posljednje odluke Vlade KS o davanju iz budžeta 200.000 KM za nevladinu organizaciju "Institut za kulturu i umjetnost" koja je formirana prije šest mjeseci.

"Imate vrlo jasan i otvoren pokušaj premijera Forte da zloupotrijebi položaj i priskrbi benefite određenoj firmi u kojoj je bio direktor, Nexe Grupi. To se retroaktvino pokrilo odlukom Vlade KS. Ako to nije zlopotreba položaja, onda zaista ne znam šta je", kazao je Sarajlić.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!