SDP: Po SDA-ovoj logici u Sarajevu treba biti mjesta samo za njihove Srbe i Hrvate

ŽESTOKA REAKCIJA

SDP: Po SDA-ovoj logici u Sarajevu treba biti mjesta samo za njihove Srbe i Hrvate

Objavljeno na dan 21.01.2020 - 10:27 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Kantonalni odbor SDP BiH Sarajevo najoštrije osuđuje napad SDA na SDP-ovog šefa kluba zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Igora Stojanovića.

"Jučerašnje saopćenje SDA samo je još jednom potvrdilo činjenicu da po njihovoj logici u Sarajevu mjesta treba biti samo za SDA-ove Srbe i Hrvate. 

Dokaz tome je napad na SDP-ovog šefa kluba zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo. Iako borac Armije BiH, dokazani patriota ovog grada i države Bosne i Hercegovine, za njih to nije dovoljno, jer ne pristaje na patriotizam po mjeri SDA", piše u saopćenju za javnost SDP-a.

Kako kažu, po isprobanoj Dodikovoj i Čovićevoj propagandnoj recepturi i SDA u Sarajevu pokušava nametnuti pravilo po kojem su pravi Bošnjaci samo oni iz SDA, i da na osnovu svoje nacionalne pripadnosti mogu rušiti ustavni poredak BiH shodno svojim ličnim i stranačkim potrebama.

"Ovim putem poručujemo SDA i njihovim partnerima iz SNSD-a i HDZ-a da će i Igor Stojanović i svi ostali SDP-ovci nastaviti braniti ustavnopravni poredak naše zemlje strogo poštujući sve zakonske propise, te nastaviti brižno čuvati Sarajevo kao istinski multietnički bastion, glavni grad države Bosne i Hercegovine", navode iz SDP-a.

Podsjećaju javnost da je SDA svojim političkim djelovanjem u Sarajevu uporno pokušavala narušiti procedure propisane važećim Ustavom KS i zakonskim propisima i sve to opravdati širenjem nacionalne netrepeljivosti.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!