SDP USK oštro i jasno: Umjesto medijskog linča, formirajte vlast!

Reagovanje

SDP USK oštro i jasno: Umjesto medijskog linča, formirajte vlast!

Objavljeno na dan 11.11.2019 - 13:42 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu uskinfo.ba stiglo je reagovanje SDP-a USK-a povodom medijske hajke koja se posljednjih dana vodi protiv Predsjedavajućeg Skupštine USK-a, a u vezi video snimka koji se našao na porno stranicama. Reagovanje prenosimo u cjelosti.

Povodom kontinuirane i niskomoralne medijske kampanje koja se posljednjih dana vodi protiv Predsjedavajućeg Skupštine Unsko-sanskog kantona Agana Bunića, SDP BiH Unsko-sanskog kantona, poziva kreatore ovog „političkog cirkusa“ da se u nedostatku kvalitetnog političkog oružja za uspostavu vlasti na Unsko-sanskom kantonu, odgovorno posvete kreiranju politike i uspostavi vlasti na federalnom i državnom nivou, gdje su kao samoprozvani akteri preuzeli monopol i zaustavili svaku mogućnost napredovanja naše države.

Zgroženi gnusnim informacijama koje posljednjih dana zauzimaju medijski prostor, upozoravamo da ovakva kampanja najviše šteti ugledu građana našeg kantona, te zadužene za plasman ovakvih i sličnih bljuvotina pozivamo da se vrate u okvire političke i demokratske participacije a svoju energiju utroše na stvaranje boljih uvjeta života za građane kantona i države.

Žalosti nas činjenica da su pojedini predstavnici parlamentarnih stranaka u stanju koristiti ovakav vokabular, što u konačnici u velikoj mjeri devalvira kriterije političkog aktivizma u Bosni i Hercegovini i daje izuzetno loš primjer mlađim generacijama političkih lidera i budućim aktivistima.

Ovakvim ponašanjem glavni akteri kreiranja krize u koju je potonula kompletna država, građanima BiH i Unsko-sanskog kantona, samo pokazuju da jedini izlaz iz iste - jeste onaj prema graničnim prijelazima.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!