SDS: Posebna sjednica NSRS na kojoj će se razmatrati o dokumentu poslatom u NATO

BiH

SDS: Posebna sjednica NSRS na kojoj će se razmatrati o dokumentu poslatom u NATO

Objavljeno na dan 22.11.2019 - 14:02 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


"Na osnovu onih informacija kojima raspolažemo, Predsjedništvo SDS je ocijenilo da usvojeni dokument o procesu reformi vojske direktno uvodi Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku u NATO proces integracija", kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, nakon sjednice Predsjedništva SDS održane danas u Bijeljini.

 "Takav dokument koji nije razmatran na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u direktnoj je suprotnosti sa odlukom Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti i principu kada je u pitanju vojno svrstavanje da u bezbjednosno-vojnom smislu Republika Srpska može biti samo tamo gdje je i Srbija", kazao je Šarović.

Šarović je istakao da će u narednim danima Klub poslanika SDS u NSRS zatražiti sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine kako bi imali relevantne informacije i kako bi se ovaj dokument mogao predočiti poslanicima ali cijelokupnoj javnosti.

"Ne vidimo razlog bilo kakve tajnosti jer se radi o dokumentu o strateškom dokumentu od vitalne važnosti koji interesuje sve jer se radi o jednom od najvažnijih dokumenta koji je kreiran u poslednjih nekoliko godina", istakao je predsjednik SDS.

"Ako dokument nije bitan kao što kaže gospodin Dodik, zašto se drži u tajnosti, zašto je poslan u NATO štab u Brisel i zašto na njega saglasnost treba da da komanda NATO-a", upitao je Šarović.

Predsjedništvo SDS je konstatovalo da je ovo jedna od najvećih grešaka Milorada Dodika koja može da ima dalekosežne posledice za sve u Republici Srpskoj i da se usvojenim dokumentom jasno aktivira MAP bez obzira što je naziv dokumenta promjenjen.

"Pored rasprave u Narodnoj skupštini povešćemo obimne razgovore u jasnosti na ovu temu i pitanja proslijediti i našim odborima širom Republike Srpske ovih dana. Ovo pitanje će obilježiti cijelu 2020. godinu a možda i duže", zaključio je predsjednik SDS Mirko Šarović.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!