SDS traži privremenu smjenu Nikole Špirića zbog spekulacija o lažnim zaključcima upućenim OSA-i

Uzrokovao zabunu

SDS traži privremenu smjenu Nikole Špirića zbog spekulacija o lažnim zaključcima upućenim OSA-i

Objavljeno na dan 05.07.2017 - 13:08 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Klub zastupnika SDS-a tražio je da Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH privremeno smijeni Nikolu Špirića sa mjesta predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad OSA-om.

Kako je kazala šefica Kluba zastupnika SDS-a Aleksandra Pandurević, Špirićevu smjenu traže sve dok se Zajednička komisija za nadzor nad OSA-om ne izjasni o medijskim napisima.

Šef Kluba zastupnika SNSD-a Staša Košarac rekao je da nije ozbiljno voditi raspravu u Parlamentarnoj skupštini BiH na temelju medijskih napisa, međutim član Komisije Damir Bećirović potvrdio je danas medijima da je Špirić uputio lažne zaključke OSA-i.

Podsjećamo, predsjedavajući Zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH Nikola Špirić uputio je OSA-i krivotvorene dokumente sa zaključcima koje članovi parlamentarne komisije nikada nisu usvojili.

Ovu informaciju potvrdio je za Klix.ba izvor u Parlamentarnoj skupštini BiH koji ističe kako je nastala prava zabuna kada je do članova komisije došla informacija da je Špirić u njihovo ime uputio zaključke direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću.

Član Zajedničke komisije za nadzor nad OSA-om Sadik Ahmetović tražio je od Šprića, koji je tvrdio da su zaključci usvojeni, da se članovima dostavi zapisnik sa sjednice, nakon čega je ustanovljeno kako su Špirićev zaključci lažni.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!