Sejfovića čuvaju dva stražara sa dugim cijevima, poslao poruku preko advokata

BiH

Sejfovića čuvaju dva stražara sa dugim cijevima, poslao poruku preko advokata

Objavljeno na dan 12.09.2017 - 19:00 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


''Amela Sejfovića u pritvoru u KPZ-u Miljacka u Sarajevu čuvaju dva stražara sa dugim cijevima. U sobi je samo krevet, vezane su mu noge, i ruke na leđa. Obučen je u bolesničku pidžamu. Ja sam ga danas zatekao u takvom stanju”, tvrdi advokat Muhidin Kapo, koji zastupa Sejfovića, piše Dnevni avaz.

Kapo je dodao da su ojačana i vrata ćelije u kojoj se nalazi Sejfović, tako što su navarena još dva katanca.

“Mene je zamolio njegov otac da ga posjetim jer je čuo da je teško povrijeđen, na aparatima i da mu se bore za život. On ima povrede glave i ožiljke po licu, ali nisam primijetio da ima nekih lomova. Smršao je jer nije jeo nekoliko dana, dok je bio u bjekstvu i zamolio je da poručim njegovoj porodici da mu donese hranu i odjeću. Moj klijent je rekao i da se sam predao, da nije istina da je pružao otpor policiji. Kazao mi je ‘Ja nisam nikog povrijedio niti napravio invalidom, a za bijeg ću odgovarati'”, kazao je Kapo.

Podsjetimo, Sejfović je u pritvoru jer je optužen za oružanu pljačku Raiffeisen banke na Ilidži 2015. godine u kojoj je, tokom potjere, poginuo biciklista Kemo Bašić. Sada se sumnjiči i za krivično djelo bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda.

No, 3. septembra uspio je pobjeći iz KPZ-a i potraga za njim je trajala osam dana. Uhvaćen je jučer u selu Buci kod Visokog. Prilikom njegovog hapšenja, kako smo ranije informirali, povrijeđena su dva policajca.

On je pružao otpor tokom hapšenja, usljed čega su dvojica policajaca povrijeđena, iako on, u razgovoru sa svojim advokatom, tvrdi drugačije.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!