Šepić: Milanović se mora izviniti BiH i ''gafove'' nadalje držati daleko od naše zemlje

Saopćenje

Šepić: Milanović se mora izviniti BiH i ''gafove'' nadalje držati daleko od naše zemlje

Objavljeno na dan 25.06.2020 - 15:19 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu USKinfo.ba stiglo je saopćenje za javnost Nezavisnog bloka koje prenosimo u cjelosti:

Šepić: Milanović se mora izviniti BiH i ‘gafove’ nadalje držati daleko od naše zemlje

Domaća i regionalna javnost danas polemizira o “gafu” Zorana Milanovića predsjednika Hrvatske koji je tokom posjete Crnoj Gori Bosnu i Hercegovinu okarakterizirao kao “državu tri entiteta”.
Tim povodom reagovao je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka:

“Milanoviću, šta ako Hrvatsku čiji si predsjednik, neko počne promovisati kao fašističku državu koja nema snage ili se ne želi suprotstaviti toj retrogradnoj i neciviliziranoj tekovini, a tebe kao zaštitnika i promotora fašizma? Hoće li to biti gaf?

Tvoji pojedini sljedbenici, organizacije i grupe sistemski ignorišu fašizam, ili dozvoljavaju da se on baštini i promoviše, pod izgovorima patriotizma i domoljublja, i to sve sa tendencijom daljnjeg širenja i prenosa van granica Hrvatske.

Šta ako neko počne promovisati Hrvatsku kao nedemokratsku državu koja na svakom koraku krši i uzurpira mnoge pravne i moralne norme i prava svojih susjeda?  

Da li je gaf svjesno ići ka uništenju života ljudi, životne sredine vaših građana i komšija u pograničnom području oko Trgovske gore gdje vlasti Republike Hrvatske imaju namjeru odlagati nuklearni radioaktivni otpad, mimo svih standarda, konvencija i pravnih utemeljenja?

Ovakvi i slični istupi i ‘gafovi’ potvrdjuju namjeru i istinski odnos prema budućnosti naše zemlje, čega su već odavno svjesni građani BiH. Poručujemo vam da ovakav odnos i stalne povrede ustavnog uređenja, suvereniteta i integriteta BiH neće biti dopuštene i uvijek će biti odbačene.

Zato je važno da se Milanović što prije izvini Bosni i Hercegovini i ‘gafove’ nadalje drži podalje od naše države.”- izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!