Šerbedžija otkrio kako su srpski glumci mislili da je Hrvat

Glumac, pjesnik i muzičar

Šerbedžija otkrio kako su srpski glumci mislili da je Hrvat

Objavljeno na dan 19.12.2017 - 19:21 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Glumac, pjesnik i muzičar Rade Šerbedžija će i ove godine tradicionalno u Beogradu održati prednovogodišnji koncert. Međutim, to neće biti jedini povod da nazdravi jer bi baš tog dana trebalo da dobije još jednog unuka.

Iako ima 71 godinu, Šerbedžija i dalje posjeduje energiju, entuzijazam i posvećenost poslu, a za Blic kaže da o penziji ni ne razmišlja.

"Uopšte je ne zamišljam, niti o njoj razmišljam. Nisam lud da stanem. Još mogu sve da mijenjam i navike. Evo sada pijem vodu, što je u Beogradu potpuno nezamislivo", kaže Rade dok s uživanjem ispija čašu ovog napitka.

U Srbiji su ga prihvatili kao svog, naročito što se spominje da su mu korijeni srpskog porijekla, bilo kako bilo, on je uspio da ostavi pečat i u Hollywoodu.

Postoji anegdota u kojoj pokojni Dragan Nikolić ubjeđuje pokojnog Zorana Radmilovića da je Rade zapravo Srbin. Šerbedžija kroz osmjeh priznaje da je to tačno i otkriva šta se zapravo dogodilo.

"Zoran me je cijelog života zvao Hrvatom jer sam iz Zagreba. Meni to nikad nije smetalo. On je mene vezao za Zagreb i ono što donosim iz njega - ijekavicu, zagrebački teatar, kulturu gdje sam odrastao i formirao se kao glumac... On je volio tu našu različitost. To je bilo jedno lijepo vrijeme kad to nije bilo bitno. Zašto bih ja njemu pričao da sam Srbin? Imali smo drugih tema, pričali smo prije o ženama, sportu, a ne nacionalnosti. Onda mu je Gaga rekao da su moji korijeni srpski, a on se iznenadio, nije se razočarao, zašto bi? Samo je rekao da sada ponovo mora naći svog Hrvata", priseća sa Rade, koji se Beogradu rado vraća.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!