Šiljdedić za USKinfo.ba - U prvih šest mjeseci legitimisali smo preko 15 hiljada migranata u USK-u, veliki dio prešao granicu

Portparol Uprave policije MUP-a USK-a

Šiljdedić za USKinfo.ba - U prvih šest mjeseci legitimisali smo preko 15 hiljada migranata u USK-u, veliki dio prešao granicu

Objavljeno na dan 14.07.2020 - 14:58 | Izvor: USKinfo.ba |


Unsko-sanski kanton se sa migrantskom krizom bori od početka 2018. godine.

Iako se na području Kantona nalaze četiri kampa, broj migranta koji borave na otvorenom i na javnim površinama, kao i u privatnim smještajima, prema procjenama je još veći od broja migranata u kampovima.

Neslužbene procjene govore da se u USK-u nalazi između pet i sedam hiljada migranata, ali se ta brojka konstantno mijenja.

Međutim, iz MUP-a USK-a tvrde kako se veliki broj migranta unatoč jakim kontrolama državne granice, posebno od strane policije Republike Hrvatske, "probije" u zemlje Evropske unije i zapadne Evrope.

Jednu takvu izjavu, za USKinfo.ba, dao je i portparol Uprave policije MUP-a USK-a, Ale Šiljedić koji je govorio o tome kako je u prvih šest mjeseci ove godine legitimisano preko 15 hiljada migranata.

 


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!