Silovao autističnu sestru, ona ostala trudna

HRVATSKA ZGROŽENA

Silovao autističnu sestru, ona ostala trudna

Objavljeno na dan 10.07.2020 - 13:42 | Izvor: USKinfo.ba | 24sata.hr


Stravičan slučaj s juga Hrvatske dobio je pravosudni epilog na Vrhovnom sudu: mladiću optuženom za spolni odnošaj bez pristanka nad sestrom potvrđena je prvostepena presuda, te mora u zatvor na dvije godine!

Županijsko državno odvjetništvo optužnicom je teretilo tada 20-godišnjaka zbog počinjenja teškoga krivičnog djela protiv spolne slobode te krivičnog djela rodoskvrnuća. No Županijski sud mladiću je izrekao kaznu od dvije godine zatvora, koju je u cijelosti potvrdio Vrhovni sud. Prema optužnici, okrivljeniku se stavljalo na teret “da je upotrebom sile počinio krivična djela 27. decembra 2014. godine u obiteljskom stanu...”, “na štetu oštećene (1996. godište) koja je zbog bolesti nesposobna za samostalan život”.

Mladić je de facto silovao svoju autističnu sestru, a pitanje je bi li uopće ovaj predmet došao pred sud da nije bilo tužiteljice. Djevojka, koja nije bila u stanju braniti se niti pojmiti što se događa, ali niti istražiteljima poslije išta reći o svemu, nakon silovanja je zatrudnjela! U petome mjesecu nesretna djevojka obavila je medicinski prekid trudnoće, koji je umalo završio tragično. Došlo je do početka sepse te je jedva punoljetna, teško bolesna djevojka, jedva preživjela. U to vrijeme istražitelji su već sumnjali da je riječ o počinjenju kaznenog djela, imajući u vidu stanje djevojke, no nisu mogli identificirati sumnjivca,piše 24sata.hr

No zamjenica županijskog državnog odvjetnika zadužena za slučaj preko DNK fetusa (koji se čuva neko vrijeme) te izuzimanjem DNK od svih potencijalnih sumnjivaca došla je do identiteta počinitelja. Pokazalo se da je to djevojčin brat, koji je, tek suočen s dokazima, priznao krivnju, a potom je proveo neko vrijeme u istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Iako je postojala sumnja da nije bila riječ o izoliranom, pojedinačnom slučaju, takvo nešto nikad nije dokazano. Suce na Županijskom sudu također je šokirao ovaj slučaj, no iako je sankcija za ovo kazneno djelo mogla biti do deset godina zatvora, bilo je olakotnih okolnosti, poput mladićeva priznanja, teških životnih okolnosti, kao i obiteljske situacije, koja bi se dodatno pogoršala odlaskom osuđenog na dugotrajniju robiju.

Takav stav prvosepenog suda prihvatio je Vrhovni sud RH te presudu potvrdio.

FOTO: SOCIAL MEDIA
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!