SIPA: Građani BiH radno eksploatisani u Hrvatskoj, zbrinuto više žrtava trgovine ljudima

Prijava građanina

SIPA: Građani BiH radno eksploatisani u Hrvatskoj, zbrinuto više žrtava trgovine ljudima

Objavljeno na dan 19.05.2017 - 14:14 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na osnovu informacije dobijene od savjesnog građanina, u saradnji sa Tužilaštvom Bosne i Hercegovine i službenicima policije
Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela "Međunarodna trgovina ljudima".

Ovo krivično djelo počinjeno je na štetu više državljana Bosne i Hercegovine, koji su na području Republike Hrvatske radno eksploatisani.

Preduzetim aktivnostima identifikovano je i zbrinuto više žrtava trgovine ljudima, otkriveni su izvršioci, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju i procesuiranju krivičnog djela "Međunarodna trgovina ljudima".

SIPA naglašava da je povjerenje i saradnja sa građanima od velike važnosti u borbi protiv svih vidova kriminaliteta, te izražava zahvalnost savjesnom građaninu na pružanju pomoći prilikom rasvjetljavanja navedenog krivičnog djela, saopćeno je iz SIPA-e.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!