SIPA u Sarajevu uhapsila dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

AKCIJA TULIP

SIPA u Sarajevu uhapsila dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

Objavljeno na dan 12.06.2019 - 10:40 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Sarajeva uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo "Organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata".

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti policijski službenici SIPA-e pretresli su osumnjičene osobe, stambene objekte i vozila koja su koristili, te tom prilikom otkrili 14 krijumčarenih osoba - državljana Iraka, Irana i Sirije. 

Također, prilikom pretresa privremeno su oduzeti i određeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Osumnjičene osobe su privedene u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!