SIPA: Zaprimljene ukupno 433 prijave od kojih je 25 bilo sa korisnim informacijama

„KRIMOLOVCI“ U FEBRUARU

SIPA: Zaprimljene ukupno 433 prijave od kojih je 25 bilo sa korisnim informacijama

Objavljeno na dan 04.03.2021 - 08:35 | Izvor: USKinfo.ba | Foto:SIPA


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u februaru 2021. godine registrirali su ukupno 295 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih je deset bilo sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljeno je ukupno 138 prijava, od kojih je 15 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi sa opojnim drogama, krijumčarenjem oružja, trgovinom ljudima i ostalim krivičnim djelima. 


Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 18 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po sedam je postupala i SIPA.

U februaru je pristiglo deset povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 61 savjet građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!