SIPA završila pretres stana Asima Kambera i drugih, izuzeta dokumentacija

SANSKI MOST

SIPA završila pretres stana Asima Kambera i drugih, izuzeta dokumentacija

Objavljeno na dan 16.09.2020 - 09:29 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su izvršili pretrese na nekoliko lokaciji u općini Sanski Most, a pretresan je i stan SDA-ovog federalnog zastupnika Asima Kambera.

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uz naredbu Suda BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, uz asistenciju policije MUP-a USK, su na području Sanskog Mosta izvršili pretrese objekata i prostorija, koje koriste troje osumnjičenih.

SIPA je jutros pretresala i kuću zastupnika u Parlamentu FBiH Asima Kambera, a u vezu s ovim slučajem se dovodi i Fazir Vukalić.

Trenutno niko nije uhapšen, a prilikom pretresa su izuzeti određeni dokazi i dokumentacija.

Ova istraga Tužilaštva BiH je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje kaznenih dijela izborne prevare za koje se sumnja da su počinje tokom općih izbora u BiH 2018. godine.

Oni su osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasovali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta.

Nakon što budu privedeni postupajućem tužitelju, tužitelj će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Asim Kamber se kako pišu lokalni mediji u trenutku pretresa nalazio u Sarajevu, ali je po pozivu Tužilaštva krenuo za Sanski Most.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!