Sjeverna Koreja: Izveli smo izuzetno važan test

NE ZNA SE KAKAV

Sjeverna Koreja: Izveli smo izuzetno važan test

Objavljeno na dan 09.12.2019 - 07:30 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Vlasti Sjeverne Koreje izdali su saopćenje u kojem se tvrdi da je vojska na rampama za lansiranje raketa izvela "izuzetno važan test", prenosi BBC.

Kako javlja državna televizija, testiranje je donijelo rezultate koji će pomoći u nadogradnji strateškog položaja zemlje. Ipak, javnosti nisu predočeni detalji testiranja niti šta je zapravo testirano.

Analitičari smatraju da bi testirani sistem mogao biti podzemni motor za lansiranje raketa koji mogu nositi satelite, ali i interkontinentalne projektile.

Testiranje dolazi u vrijeme stopiranja razgovora između Pjongjanga i Washingtona. Naime, sjevernokorejski zvaničnik pri Ujedinjenim nacijama kazao je da nema potrebe za dugotrajnim razgovorima sa SAD-om te da denuklearizacija u oviše nije predmet rasprave.

Umjesto toga, Pjongjang je Washingtonu poslao poruku da do kraja godine predloži novi sporazum koji će uključivati ukidanje sankcija u zamjenu za denuklearizaciju.

Trump je kazao kako se nada da će dogovor biti postignut.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!