Skaka primio majku autističnog dječaka i predstavnike Udruženja Sarajevo taxi nakon incidenta

BITNA JE EDUKACIJA

Skaka primio majku autističnog dječaka i predstavnike Udruženja Sarajevo taxi nakon incidenta

Objavljeno na dan 03.06.2019 - 10:16 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka, organizairao je danas u Vijećnici susret Zlatiborke Popov-Momčinović, majke autističnog dječaka i predstavnika Udruženja Sarajevo taxi, a povodom incidenta koji se dogodio protekle sedmice.

Gadonačelnik Skaka je izrazio žaljenje zbog nemilog događaja koji je uznemirio javnost, dodajući kako se radi o izoliranom slučaju. Pohvalio je brzu reakciju Udruženja Sarajevo taxi.

"Mi razumijemo opravdanu reakciju majke. S druge strane, naši taksisti su uvijek tu kada treba pomoći. Najvažnije je da se iz cijelog slučaja izvuče zaključak kako je potrebno sistemsko rješenje, posebno za prijevoz djece sa posebnim potrebama u školu. Također, Grad Sarajevo će pomoći i organiziranu edukaciju za taksiste kako bi mogli adekvatno odgovoriti potrebama svakog putnika", rekao je gradonačelnik.

Majka dječaka Zlatiborka Popov Momčinović je naglasila da je zadovoljna izvinjenjem, te da ne želi da vozač bude kažnjen. Kako je istakla, njena je također želja da ovaj slučaj bude povod da se ukaže na sistemske potrebe djece sa autizmom.

Predsjednik udruženja Sarajevo Taksi, Enver Suljagić, naglasio je da je ovo udruženje odmah reagiralo, te izrazio zadovoljstvo što je gradonačelnik organizirao današnji sastanak.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!