Skandal u FIFA-i: Selektor Sudana otkrio dokument da nije glasao za Messija

!

Skandal u FIFA-i: Selektor Sudana otkrio dokument da nije glasao za Messija

Objavljeno na dan 26.09.2019 - 09:13 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Lionel Messi u ponedjeljak je osvojio FIFA-inu The Best nagradu za najboljeg nogometaša svijeta.

Slavio je čudesni Argentinac glasovima novinara, kao i selektora i kapitena reprezentacija pod FIFA-inim okriljem ispred Holanđanina Virgila Van Dijka i Portugalca Cristiana Ronalda.

No jučer je hrvatski trener Zdravko Logarušić, inače selektor Sudana, objavio fotografiju na kojoj se vidi da su njegovi glasovi trebali ići Salahu, Maneu i Mbappéu. FIFA je nakon izbora objavila kako je Logarušić glasove dao Messiju, Van Dijku i Maneu.

“Fotografirao sam papir koji sam potpisao sa sekretarom Sudanskog nogometnog saveza. Ne znam što se dalje dogodilo“, prenosi Logarušićeve riječi portal Al Arabya.

Na Twitteru se uskoro pojavila i ta fotografija na kojoj se, uz njegov potpis, vidi da je glasove dao onako kako je i rekao.

Ubrzo se javio i kapitan Nikaragve Juan Barrera koji tvrdi kako nije glasao za Messija, iako su njegovi bodovi dodijeljeni Argentincu.
Tridesetogodišnji fudbaler čak tvrdi da nije iskoristio pravo da glasa jer nije dobio neophodni materijal od FIFA.

“Nisam glasao za Messija u kategoriji za najboljeg igrača. Bio sam iznenađen kada sam se vidio na listi kapitena koji su glasali za Messija. FIFA je navela da mi je poslala materijal za glasanje na mail, ali nikad ga nisam dobio, tako da nisam mogao glasati,” istakao je fudbaler Municipala iz Gvatemala Sitija za ACB Futbol.

Kada bi samo glasovi selektora Sudana i kapitena Nikaragve bili oduzeti Messiju, za najboljeg bi onda, prema zbiru osvojenih bodova, bio izabran Van Dijk…
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!