Škoda osvježava svoje SUV-ove Karoq i Kodiaq

NEKOLIKO PROMJENA

Škoda osvježava svoje SUV-ove Karoq i Kodiaq

Objavljeno na dan 22.07.2019 - 07:24 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Kompanija Škoda će napraviti nekoliko promjena na svojim modelima Karoq i Kodiaq.

Češki proizvođač automobila Škoda namjerava osvježiti svoje SUV-ove Karoq i Kodiaq te ih prodavati kao modele za narednu godinu. Oba modela će dobiti poboljšanja dizajna, pogona i tehnologije.

Škodin Side Assist napredni sistem praćenja vozila u slijepom uglu je poboljšan tako da otkriva vozilo udaljeno do 70 metara, a signali upozorenja su sada primjetniji i prebačeni su sa stakla na unutrašnjost bočnih retrovizora.

Škodina opciona adaptivna šasija je odsad dostupna i za modele s pogonom na prednje točkove. 

Elektronski prilagodljiv sistem suspenzije se automatski kalibrira i prilagođava uvjetima na cesti ili stilu vozača. Moguće je i manuelno birati između tri moda vožnje.
Karoq će biti ponuđen sa Škodinim 2,0-litarskim četverocilindričnim turbodizelašem koji razvija 187 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Taj agregat već pokreće veći Kodiaq, a bit će uparen sa sedmostepenim automatskim mjenjačem. Snaga će se prenositi standardno na sva četiri točka.

Oba SUV-a će umjesto znaka na vratima prtljažnika imati ispisano ime proizvođaća "SKODA", Kodiaq će dobiti i novi set 20-inčnih naplataka. Kupci Karoqa će moći odabrati kožne presvlake s regulisanjem temperature, dok će sistem individualnog praćenja pritiska u gumama biti dostupan kao opcija za sve modele koji dolaze s 18-inčnim naplacima ili većim od njih.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!