Škola 3D printanja u Unsko-sanskom kantonu

Udruženje mladih Lubarda

Škola 3D printanja u Unsko-sanskom kantonu

Objavljeno na dan 03.07.2019 - 14:22 | Izvor: USKinfo.ba |


Udruženje mladih Lubarda iz Bužima trenutno realizira projekat „Škola 3D printanja“ u okviru kojeg će mladi imati priliku naučiti osnove 3D printanja.

Projekat je zamišljen kao mini škola za mlade na području općina Bužim, Bihać, Bosanska Krupa, Cazin i Velika Kladuša. Priliku za obuku odnosno prolazak kroz mini školu printanja će imati svi mladi koji izraze želju odnosno podnesu prijavu.Prijaviti se možete na broj telefona odnosno e-mail koji su navedeni na plakatima odnosno sredstvima za oglašavanje.

Mladi su kroz projekat uspjeli dobiti vrijednu donaciju u opremi odnosno dva 3D printera sa svom pratećom opremom potrebnom za izvođenje radova za samo 3D printanje, alat za mini radionicu odnosno budući 3D centar koji mladi planiraju oformiti.

Edukatori za škole 3D printanja su prošli obuku u Sarajevu, te su stekli sva potrebna i korisna znanja koja su im neophodna za rad sa 3D printerima. Oni će vršiti edukacije mladih po općinama kao što je gore navedeno. Same radionice će se sastojati iz teorijskog i praktičnog dijela odnosno teorijski dio će se sastojati od Power point prezentacije gdje će se ukratko objasniti 3D tehnologija dok praktični dio će biti orijentisan na same 3D printere gdje će se prikazati rad sa 3D printerom te puštanje u rad i samo korištenje.

Projekat je podržan kroz BHRI (Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative) program kojeg implementira IOM uz finansijsku podršku USAID-a.

Pozivamo sve mlade koji se žele uključiti u bilo koju od radionica da se obrate :

Br. tel : – 061-023-003 ( Viber / Whats App)

E-mail : dzenanbajric9@gmail.com

Kontakt osoba: Dženan Bajrić

Članak preuzet sa ckbuzim.ba
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!