Slatki bazar za Ammara i Davuda: Kolače dobili i iz Beča

BiH

Slatki bazar za Ammara i Davuda: Kolače dobili i iz Beča

Objavljeno na dan 11.02.2019 - 10:44 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Sav prikupljeni novac namijenjen je za liječenje beba Ammara i Davuda, koje su rođene u 24. sedmici. One su bile na više operacija u Njemačkoj, što je koštalo više od pola miliona maraka. Većina je isplaćena, ali je ostao dug od 200.000 KM.

Velika posjeta

Elvir Karalić, osnivač Udruženja „Pomozi.ba“, kazao nam je da su cijene kolača bile simbolične, od pola marke pa više, a u ponudi su bile i torte.

- Dobili smo veliki broj kolača kako od pojedinaca, hotela, slastičarnica, restorana... Došla nam je pošiljka kolača čak i iz Beča da se prodaju i da pomognemo bebicama koje trebaju našu pomoć. Bila je velika posjećenost - kazao je Karalić.

 Na Slatkom bazaru zatekli smo brojne građane, među njima i Sofiju Tovarović, koja je kupovinom kolača učestvovala u akciji i potaknula i druge da pomognu.

Mnogo znači

- Znam da je situacija u BiH teška, ali većina može odvojiti minimalno, što nekome znači mnogo. Podržavam sve humanitarne akcije – rekla je Tovarović.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!