Slovenski sportski novinar švercao migrante, dobio je otkaz

!

Slovenski sportski novinar švercao migrante, dobio je otkaz

Objavljeno na dan 12.09.2019 - 13:43 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Slovenska komercijalna televizija POP TV dala je otkaz sportskom novinaru koji je krijumčario migrante iz Pakistana, prenose tamošnji mediji.

Novinar vodeće komercijalne televizije uhapšen je nakon što je policija prošle sedmice kod Čateža u njegovu vozilu otkrila četiri migranta iz Pakistana.

“Izražavamo žaljenje zbog toga događaja. O postupanju novinara naše sportske redakcije izvan radnog mjesta nismo bili obaviješteni, a ne znamo niti za eventualne osobne okolnosti u kojima se je našao”, saopćila je POP TV.

Novinar, čiji identitet televizija nije otkrila, dobio je otkaz i prijeti mu i do pet godina zatvora. List Slovenske novice piše da se radi o 29-godišnjem Žigi Lesjaku iz Velenja koji je pratio motociklističke sportove.
Mediji navode da se krijumčarenjem ilegalnih migranata počeo baviti zbog finansijskih teškoća.

Krajem jula ove godine zbog istog je razloga bila privedena Lidija Mavretič koja se na listi Socijalnih demokrata (SD) 2004. neuspješno kandidirala za Europski parlament.

Stranka se od tog slučaja distancirala, tvrdeći da ona više nije njihova članica ili aktivistica,piše Index.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!