Smiljana priznala: ''Da, ubila sam je! Zatukla! Ona je dobila sve, a ja ništa!''

Vijest prenijeli i svjetski mediji

Smiljana priznala: ''Da, ubila sam je! Zatukla! Ona je dobila sve, a ja ništa!''

Objavljeno na dan 20.02.2019 - 10:10 | Izvor: USKinfo.ba | dnevnik.ba


U neformalnom razgovoru s policajcima spomenula je i to da je dograbila prvo što joj se našlo pri ruci. Bio je to komad neke letve, grede, uglavnom bila je riječ o drvenom predmetu kojim je udarila sestru posred čela. Jedanput, dvaput... Točnog broja udaraca nije se mogla sjetiti. Ali, kad je shvatila da je mrtva, spremila je tijelo u Končarev zamrzivač koji je kasnije odvučen pod stepenice, i to tako da se uopće nije mogao otvoriti.

Jasminino tijelo spremila je u zamrzivač, omotala ga u foliju i tu je tajnu skrivala gotovo dva desetljeća. Tužiteljstvo kao datum smrti navodi razdoblje između 2000. i 2001. godine jer i osumnjičena ne može vremenski točno locirati kad je “vmorila” (ubila nap. a.) svoju sestru, piše Jutarnji list.

Iz njezina neformalnog priznanja nazire se da je zavist prema mlađoj sestri bila glavni motiv zločina, ali nije nepoznato da je među njima bilo i svađa. Navodno zbog jednog mladića.

- Ona je imala sve, a ja ništa. Njoj su dali sve, a meni ništa! - govorila je nepovezano u policiji, mislivši pritom i na odnos roditelja prema njoj i sestri. Međutim, u trenutku dok je otkrivala svoju priču o tijelu u zamrzivaču u prizemlju kuće u Novoj ulici 29 u Palovcu, govorila je to bez prisutnosti odvjetnika. Formalno je bila uhićena u 22 sata. Nakon što je čakovečki odvjetnik Davorin Zlatarek došao u policiju, savjetovao joj je da ne daje nikakav iskaz. Ona ga je poslušala i odlučila šutjeti o sumnjama na ubojstvo.

No, prije toga je izašlo iz nje ono što je skrivala gotovo dva desetljeća. Uvjerila je i sebe, i roditelje, i vlastitu kćer da je Jasmina živa, a sve vrijeme Končarev zamrzivač koji je “gutao” struju kao lud skrivao je tijelo njezine mrtve sestre. Čini se da je Jasminin najveći krimen bio to što je bila uspješnija od svoje sestre. Smiljana je čak i vlastite roditelje uvjerila da je završila školu iako je bila iz nje izbačena. No, ipak se čini da je sukob oko mladića bio “okidač”. Kad je točno zatukla vlastitu sestru, Smiljana se nije mogla sjetiti.

Jer, od tada do prošle subote, kada je njezino tijelo otkriveno u zamrzivaču prošle su godine.

Prijelom lubanje u čeonom dijelu

Obdukcija koja je obavljena jučer u čakovečkoj Općoj bolnici potvrdila je da je tijelo nađeno u zamrzivaču u subotu u Palovcu tijelo nestale Jasmine Dominić.

Utvrđeno je također da je umrla nasilnom srmću zbog prijeloma lubanje u čeonom dijelu i da je dobila najmanje dva udarca tupim predmetom, najvjerojatnije drvetom.

Prema izjavi Darka Galića, varaždinskog županijskog državnog odvjetnika, danas ujutro bi osumnjičena trebala biti dovedena u varaždinski Županijski sud i ispitana, nakon čega će biti privedena sucu istrage radi određivanja istražnog zatvora. U međuvremenu je angažiran i novi branitelj, čakovečki odvjetnik Krešimir Golubić koji je i kontaktirao obitelj. Formalno, priznanja nema, a Davorin Zlatarek koji joj je bio određen kao branitelj po službenoj dužnosti izuzet je iz postupka jer je kao tužitelj prijašnjih godina postupao upravo u predmetu vezanom uz nestanak Jasmine Dominić.

Ubojstvo u Palovcu među najčitanijima na Daily Mailu

Daily Mail, Velika Britanija

Vijest o mrtvom tijelu Jasmine Dominić koje je punih 19 godina bilo skriveno u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu dva dana je među najčitanijima na njihovom portalu Mail Online.

Independent. Velika Britanija

Britanski portal donosi “šokantnu priču” o tome kako je tijelo Hrvatice nestale prije više od 18 godina pronađeno u sestrinom zamrzivaču te piše kako je obitelj čekala pet godina da prijavi nestanak Jasmine Dominić te je zavarala policiju vezano za njezin nestanak.

New York Times. SAD

Ugledni američki dnevnik prenio je vijest agencije Associated Press, navodeći izjavu policijskog glasnogovornika Nenada Risaka da je obitelj policiju uputila na krivi trag. Risak je, navodi NYT, rekao da je policija pretražila obiteljski dom nestale Dominić, ali nisu imali razloga sumnjati da se tamo dogodio zločin.

Washington Post, SAD

Američki dnevnik prenosi vijest o pronađenom tijelu žene u zamrzivaču u Međimurju, navodeći kako se “mnogi šokirani građani u Hrvatskoj pitaju kako je obitelj mogla tako dugo živjeti s tijelom sakrivenim u zamrzivaču u obiteljskoj kući”.

Aftonbladet, Švedska

Švedski tabloid prenosi vijest o šokantnom otkriću te navodi kako je sestra Jasmine Dominić, “žene pronađene nakon 19 godina u zamrzivaču”, zavarala obitelj i policiju kako je ne bi tražili.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!