SNSD: Političko Sarajevo, Soros i referent Yee osmislili rušenje NSRS-a

BiH

SNSD: Političko Sarajevo, Soros i referent Yee osmislili rušenje NSRS-a

Objavljeno na dan 13.09.2017 - 17:25 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) upozorio je da je nasilnim prekidom rada Narodne skupštine Republike Srpske Savez za promjene (SzP) krenuo u najopasniju avanturu do sada - rušenje parlamentarne demokratije, a time i Republike Srpske.

- Ovaj, do sada, neviđen akt nasilja prema demokratiji, potvrdio je da njihovo djelovanje nije ni opoziciono, ni alternativno, ni ideološko i što je najvažnije - sve što rade, rade bez podrške javnosti, koja je prije samo godinu dana na lokalnim izborima u Republici Srpskoj rekla šta misli o njihovom djelovanju - ističe se u saopćenju.

Iz SNSD-a naglašavaju da su "akciju nasilnog zauzimanja parlamenta osmislili dio političkog Sarajeva, ekipa George Sorosa i njegovog referenta Brian Hoyt Yee, koja je stigla u Republiku Srpsku, i dobro poznata ambasada u Sarajevu".

- Političko Sarajevo želi da uništi Republiku Srpsku, osoblje ambasade želi da uništi Milorada Dodika i SNSD. Šta žele SDS, PDP i NDP? Pošto nemaju podršku javnosti, i to im je očito stavljeno do znanja, predloženo im je da krenu u rušenje najvažnijeg mjesta u državi - Narodne skupštine - navodi se u saopštenju.

SNSD poziva sve opozicione zastupnike u Narodnoj skupštini Republike Srpske da se okanu avantura i vrate u okvire normalnog ponašanja i parlamentarnoj diskusiji iz koje je uvijek kao pobjednik izlazila Republika Srpska, ma ko bio vlast ili opozicija.

- Sve drugo udaljava nas od osnovnog cilja - očuvanja države i njenih demokratskih institucija - poručili su iz SNSD-a.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!