Sony priprema mobitel s tehnologijom dodatnog urolanog displeja

NOVI PATENT

Sony priprema mobitel s tehnologijom dodatnog urolanog displeja

Objavljeno na dan 10.07.2019 - 07:33 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Dok čekamo da Samsung i Huawei puste u prodaju svoje sklopive uređaje, Sony navodno radi na vlastitoj tehnologiji fleksibilnih displeja, ali u ovom slučaju riječ je o uređaju koji će imati dodatni displej smotan u rolu.

Tehno savjetnik Max J. kaže kako ima provjerene informacije o prototipovima ovakvih mobitela na kojima Sony radi. S obzirom da se govori o prototipovima, detalji se mogu promijeniti prije lansiranja uređaja na tržište. 

Ovi mobiteli će ustvari ispod primarnog zaslona imati dodatni displej smotan u rolu koji će moći klizno izvući po potrebi.

Novi Sonyjev uređaj trebao biti predstavljen do kraja godine, kažu glasine. Uređaj bi trebao biti opremljen Snapdragon 855 chipsetom i s podrškom za 5G mrežu zahvaljujući Qualcomm X50 modemu. Uz ovakve specifikacije, kupci ne mogu očekivati jeftinu početnu cijenu.

Već smo ranije mogli vidjeti Sonyjeve patente sklopivih mobitela, a prije nekoliko mjeseci japanska tehno kompanija najavila je kako priprema preklopni Xperia mobitel koji će biti lansiran 2020. godine. Uz još jedan uređaj nove tehnologije, naredna godina mogla bi biti prava godina za inovativne Sony proizvode.

Pored Sonyja, LG i Samsung također rade na novim uređajima sa dodatnim urolanim displejima i klizećom tehnologijom. Više informacija o ovim uređajima moglo bi biti poznato u septembru na ovogodišnjem IFA kongresu.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!