Spahić: Svi koji su se registrovali, a nisu dobili poziv, mogu doći u Zetru i primiti vakcinu

Zakazala aplikacija

Spahić: Svi koji su se registrovali, a nisu dobili poziv, mogu doći u Zetru i primiti vakcinu

Objavljeno na dan 27.07.2021 - 11:22 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ademir Spahić, koordinator za vakcinaciju u Kantonu Sarajevo, pozvao je sve građane koji su se registrovali za vakcinaciju, a do sada nisu dobili poziv, da dođu u Zetru i prime svoju dozu tokom "dana otvorenih vrata" iako nisu dobili zvaničan poziv što je uzrokovano problemima s aplikacijom.

Veliki broj građana starijih od 65 godina slao je pritužbe kako Ministarstvu zdravstva, tako i Zavodu zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo jer nisu dobili poziv iako pripadaju dobnim skupinama koje su već primile vakcine, a uspješno su se registrovali na aplikaciji.

"Veliki broj naših sugrađana se prijavio na zvaničnoj aplikaciji, ali nisu dobili poziv za vakcinaciju. Vakcinalni punkt Zetra je izlazio u susret svim ljudima koji su bili u toj dobnoj skupini te su ih vakcinisali bez obzira na postojanje problema sa 'informatičkim dijelom' prijave", kazao je Spahić.

Odgovornost za ovakvu situaciju, tvrdi Spahić, leži na Zavodu zdravstvenog osiguranja KS jer su oni potpisali ugovor sa informatičkom firmom koja je kreirala aplikaciju, a zbog problema u njenom radu građani nisu dobili pozive u vrijeme kada su vakcinisani pripadnici njihovih dobnih skupina.

"Tvorac aplikacije je firma sa kojom Zavod ima ugovor. Ja sam dnevno dobivao stotinjak mailova sa žalbama i trudili smo se prevazići te probleme sa informatičkom kućom", pojašnjava koordinator za vakcinaciju.

Kako je kazao iz Zavoda su tvrdili da će oni "sakupiti one koji nisu dobili poziv te ih pozivati naknadno", međutim, kako su sada otvorena vrata svima iz Kantona, oni koji nisu dobili pozive svakako mogu doći i bit će vakcinisani.

"Što se tiče građana koji nisu dobili poziv, oni mogu doći u Zetru i bit će vakcinisani bez ikakvih problema", poručio je Spahić.

U subotu, 31. jula Kantona Sarajevo kreće u 'dane otvorenih vrata'.

Odvojeno je 4.000 vakcina AstraZenece za sve starije od 18 godina koji mogu doći bez najave u Zetru. Isti broj vakcina bit će odvojen i 1., kao i 2. augusta za građane KS bez obzira na dobnu skupinu.

Foto: T. S./Klix.ba

 

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!