Marketing USKinfo.ba
 Sporazum SDP-a i DF-a ne važi za USK

USK

Sporazum SDP-a i DF-a ne važi za USK

Objavljeno na dan 13.11.2017 - 19:24 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


U Bihaću je krajem sedmice održana konstituirajuća sjednica Kantonalnog odbora DF-a, na kojoj je Farko Hodžić dobio još jedan mandat na mjestu predsjednika Fronte u Unsko-sanskom kantonu.

Hodžić je izabran na unutarstranačkim izborima, a njegov protivkandidat i kolega - poslanik iz Skupštine USK-a Sanil Hasić tada je sa odbornicima iz Bosanske Krupe napustio salu. On je uputio žalbu Predsjedništvu Demokratske fronte, koje je na 26. sjednici održanoj 2. novembra odbacilo njegovu žalbu.

Sa novim-starim predsjednikom na čelu održana je i prva radna sjednica. Na njoj je, na prijedlog predsjednika Farka Hodžića, a u skladu sa Statutom Demokratske fronte, imenovano Predsjedništvo Kantonalnog odbora i formirana Radna grupa za izradu poslovnika o radu Kantonalnog odbora i Predsjedništva KO DF-a USK-a.

Time je okončana priča o drugačijem pravcu Demokratske fronte u ovom kantonu, gdje su od lijevo orijentisanih stranaka samo njeni članovi učesnici vlasti sa SDA, dok je SDP opozicija. Ujedinjenje ljevice u USK-u nije se desilo, jer je i po mišljenju Sanila Hasića to opterećeno međuljudskim odnosima starih kadrova i njihovih bivših kolega iz SDP-a.

Hasić je to prihvatio i ostaje u DF-u, ali kaže da na konstituirajućoj sjednici nije bio, jer ga niko nije ni zvao.

- Dobio sam ja zvanični odgovor Predsjedništva na svoj prigovor. Na konstituirajuću sjednicu nisam pozvan, ali razumijem to, jer nisam ni član Kantonalnog odbora. Dio sam Kluba poslanika DF-a i to ostajem, a imam o čemu i da razmišljam, kazao nam je Hasić.

On je odbacio špekulacije o tome da je zbog razmimoilaženja mišljenja sa predsjednikom Farkom Hodžićem upitna njegova podrška skupštinskoj većini.

Ipak, sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona zakazana je za danas i tek će se vidjeti hoće li za izglasavanje dnevnog reda biti dovoljno ruku.


Fahrudin Bender

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!